Pažitka
Název:

Višňový džem


Višňový džem


Ingredience:
Ingredience:
višně1 kg
voda250 ml
cukr krystal500 g
kyselina citronová1 lžička
Gelfix 2:12 balíčky
Postup přípravy:

Jak jsem vám již psala u nás "VIŠŇUJEME". Tak jsem včera večer vařila višňový džem, který je naprosto luxusní záležitost. Má jen jedinou nevýhodu a to je ta, že višně neskutečně barví, takže vypeckovávat se musí jedině v rukavicích...

Vypeckované višně vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kyselinu citronovou. Pak je necháme cca 40 minut provařit a částečně rozvařit. Poté přidáme 400g cukru a za stálého míchání necháme rozpustit. Nakonec přidáme zbytek cukru, tj. 100g smíchaným s Gelfixem, který přidáme pomalu a přivedeme zase k varu. Provaříme zhruba 5 minut a ještě horké naplníme do sklenic. Z tohoto množství jsem měla 8 malých skleniček od přesnídávky, nebo 5 větších.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno