Pažitka
Název:

Vláčná bábovka s borůvkami


Vláčná bábovka s borůvkami


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka180 g
prášek do pečiva1 lžička
máslo120 g
třtinový cukr (rozmixovaný)130 - 150 g
vanilkový extrakt pár kapek
vejce2 ks
borůvky hrst
kukuřičný škrob (pouze v případě mražených borůvek)1 lžíce
nastrouhaná kůra z citronu1 lžička
creme fraiche (příp. tučnější zakysaná smetana)125 g
Postup přípravy:

Na tuto bábovku jsem použila formu o velikosti cca 1,4 l. Pokud máte formu na velkou bábovku, doporučuji množství surovin zdvojnásobit.

1. Mouku si prosejeme s práškem do pečiva. 

2. Máslo si v robotu vyšleháme s třtinovým cukrem (třtinový cukr, pokud není jemný, si vždy ještě promixuju, aby byl jemnější a lépe se s máslem vyšlehal). Po chvíli přidáme vanilkový extrakt a postupně zašleháváme vejce (nejdříve zašleháme jedno, poté až druhé), než nám vznikne světlý krém.

3. V misce si smícháme borůvky se lžící kukuřičného škrobu a borůvky v něm obalíme. Pokud máme borůvky čerstvé, není potřeba kukuřičný škrob použít.

4. Do těsta střídavě přidáváme creme fraiche a mouku s kypřícím práškem. 

5. Nakonec do hotového těsta zlehka vmícháme borůvky. 

6. Pečeme na 170 stupňů cca 50 - 60 minut (musíme vždy bábovku zkusit špejlí, zda je již upečená).

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno