Pažitka
Název:

Vláčná bábovka


Vláčná bábovka


Ingredience:
Ingredience:
jemná špaldová mouka nebo hladká300 g
prášek do pečiva12 g
sůl špetka
kakao bez cukru (holandské)3 lžíce
cukr krystal (kdo neřeší cukr může až 200g)50 g
vejce od šťastných slepic4 ks
rostlinný olej150 g
kefír/podmáslí/mléko150 g
citronová kůra1 lžička
rum (doporučuji Jamajský)5 lžic
Postup přípravy:

Vždy o víkendu máme snídani na pohodu a něco výjimečného, co v týdnu nesnídáme. Tentokrát padla volba na bábovku.

Připravíme si formu na bábovku. 

Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Pak přidáme olej, kefír/podmáslí/mléko (co kdo má) a kůru + rum.

Mouku smícháme s práškem do pečiva a po částech přidáváme. Vyšleháme v hladké těsto.

Jednu třetinu těsta obarvíme kakaem. 

Do formy naléváme střídavě těsto světlé, kakaové a ukončíme těstem světlým.

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut.

Pocukrovat můžete moučkovým cukrem nebo mandlovým prachem (ten jsem použila já). 

Udělejte si hrnek kávy, čaje, kakaa nebo horké mléko se špetkou skořice a přeji Vám báječný víkendový den s báječnou voňavou bábovkou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno