

| Ingredience: | |
| hladká mouka | 2 hrnky |
| polohrubá mouka | 1 hrnek |
| mléko | 2 hrnky |
| olej | 1 hrnek |
| cukr | 1,5 hrnku |
| čokoládový pudink | 1 ks |
| vejce | 2 ks |
| prášek do perníku | 1 ks |
| prášek do pečiva | 1 ks |
| vanilkový cukr | 1 ks |
| kvalitní kakao | 3 lžíce |
| marmeláda (jahodová nebo rybízová) | 3 lžíce |
| skořice | 1 lžička |
| nasekané vlašské ořechy | hrst |
| nastrouhané jablko či rozinky | dle chuti |
Jíte perník? Někdo ho nemá rád, protože je prý moc suchý a dusí. Já kdysi našla na internetu recept na ten nejvláčnější perník na světě a jinej už doma neděláme. Zkuste ho taky, hotovo máte za pár minut.
V jedný míse smícháme všechny sypký ingredience, ve druhý spolu pěkně vyšleháme ty mokrý. Pak vmícháme mokrou směs do suchý a je po práci.
Pekáč si vymažeme máslem a vysypeme třeba kokosem, těsto vlijeme a pečeme asi 40 minut na 170-180 stupňů, dokud není špejle suchá.
Já ho pak ještě pomažu rozpuštěnou oříškovou čokoládou, s trochou smetany! Je vláčnej, úplně mokrej a jednoduše k sežrání!
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: