Pažitka
Název:

Vláčný perník


Vláčný perník


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka2 hrnky
polohrubá mouka1 hrnek
mléko2 hrnky
olej1 hrnek
cukr1,5 hrnku
čokoládový pudink1 ks
vejce2 ks
prášek do perníku1 ks
prášek do pečiva1 ks
vanilkový cukr1 ks
kvalitní kakao3 lžíce
marmeláda (jahodová nebo rybízová)3 lžíce
skořice1 lžička
nasekané vlašské ořechy hrst
nastrouhané jablko či rozinky dle chuti
Postup přípravy:

Jíte perník? Někdo ho nemá rád, protože je prý moc suchý a dusí. Já kdysi našla na internetu recept na ten nejvláčnější perník na světě a jinej už doma neděláme. Zkuste ho taky, hotovo máte za pár minut.

V jedný míse smícháme všechny sypký ingredience, ve druhý spolu pěkně vyšleháme ty mokrý. Pak vmícháme mokrou směs do suchý a je po práci.

Pekáč si vymažeme máslem a vysypeme třeba kokosem, těsto vlijeme a pečeme asi 40 minut na 170-180 stupňů, dokud není špejle suchá.

Já ho pak ještě pomažu rozpuštěnou oříškovou čokoládou, s trochou smetany! Je vláčnej, úplně mokrej a jednoduše k sežrání!

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno