Pažitka
Název:

Vláčný perník


Vláčný perník


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka400 g
moučkový cukr300 g
prášek do perníku1 ks
prášek do pečiva1/2 ks
vejce2 ks
kakao2 lžíce
mléko2 dcl
slunečnicový olej1 dcl
švestková povidla Hamé4 lžíce
perníkové koření1 lžička
Postup přípravy:

I když to vypadá, že se na perníku nedá vůbec nic zkazit, není to pravda. Často bývá perník vysušený nebo naopak hodně hutný. Tento je ale krásně vláčný a díky perníkovému koření i krásně voňavý.

Můžete ho upéct klasicky na plech a třeba polít čokoládovou polevou nebo můžete zkusit moji verzi a upéct perník v muffinové formě.

1. V misce promícháme mouku, cukr, prášek do perníku, prášek do pečiva, kakao a perníkové koření.

2. Nakonec přidáme vejce, mléko, olej, švestková povidla a důkladně promícháme.

3. Perník můžeme nalít do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy o rozměru zhruba 35 x 25 cm nebo můžeme použít formu na muffiny (těsto lijeme zhruba do poloviny výšky formy, hodně v troubě vyběhne).

4. Pečeme na 175 stupňů 35 - 40 minut.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno