Ingredience: | |
polohrubá mouka | 400 g |
moučkový cukr | 300 g |
prášek do perníku | 1 ks |
prášek do pečiva | 1/2 ks |
vejce | 2 ks |
kakao | 2 lžíce |
mléko | 2 dcl |
slunečnicový olej | 1 dcl |
švestková povidla Hamé | 4 lžíce |
perníkové koření | 1 lžička |
I když to vypadá, že se na perníku nedá vůbec nic zkazit, není to pravda. Často bývá perník vysušený nebo naopak hodně hutný. Tento je ale krásně vláčný a díky perníkovému koření i krásně voňavý.
Můžete ho upéct klasicky na plech a třeba polít čokoládovou polevou nebo můžete zkusit moji verzi a upéct perník v muffinové formě.
1. V misce promícháme mouku, cukr, prášek do perníku, prášek do pečiva, kakao a perníkové koření.
2. Nakonec přidáme vejce, mléko, olej, švestková povidla a důkladně promícháme.
3. Perník můžeme nalít do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy o rozměru zhruba 35 x 25 cm nebo můžeme použít formu na muffiny (těsto lijeme zhruba do poloviny výšky formy, hodně v troubě vyběhne).
4. Pečeme na 175 stupňů 35 - 40 minut.
Podrobné info: