Pažitka
Název:

Vlašské máslo


Vlašské máslo


Ingredience:
Ingredience:
vlašské ořechy80 g
med2 lžičky
smetana pár kapek
slunečnicový olej za studena lisovaný1 lžička
mletá skořice1 lžička
Postup přípravy:
Oříšková másla jsou čím dál víc "in", všem chutnají, všichni se nad nimi rozplývají a nejlepší jsou ty home-made. Tak proč nějaké nezkusit, když to arašídové bylo tak dobré?

Měla jsem doma dost vlašských, tak jsem máslo zkusila z nich. Přidala trochu skořice, aby bylo voňavější a světe div se, povedlo se! Chutná i mamce.

Jelikož jsem oříškové máslo dělala poprvé, tak jsem udělala jen takové symbolické množství, kdyby náhodou nechutnalo - však to znáte. Zanedlouho ale bude pryč, budu muset udělat další.

Na postup je asi všem jasný: hodit všechno do mixéru a mixovat, mixovat a mixovat, dokud konzistence nebude ta pravá máslová. Pak už jen dát do skleničky s pěkným štítkem a ujídat - na kaši, do jogurtu, do pečení, vlastně kamkoli.

Příště asi půjdu na arašídovou klasiku, nebo bych mohla zkusit i ze sezamových semínek (levnější záležitost).

Jaké máte nejradši vy?

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Martina Žabenská

    zavřít okno