Ingredience: | |
vlašské ořechy | 80 g |
med | 2 lžičky |
smetana | pár kapek |
slunečnicový olej za studena lisovaný | 1 lžička |
mletá skořice | 1 lžička |
Měla jsem doma dost vlašských, tak jsem máslo zkusila z nich. Přidala trochu skořice, aby bylo voňavější a světe div se, povedlo se! Chutná i mamce.
Jelikož jsem oříškové máslo dělala poprvé, tak jsem udělala jen takové symbolické množství, kdyby náhodou nechutnalo - však to znáte. Zanedlouho ale bude pryč, budu muset udělat další.
Na postup je asi všem jasný: hodit všechno do mixéru a mixovat, mixovat a mixovat, dokud konzistence nebude ta pravá máslová. Pak už jen dát do skleničky s pěkným štítkem a ujídat - na kaši, do jogurtu, do pečení, vlastně kamkoli.
Příště asi půjdu na arašídovou klasiku, nebo bych mohla zkusit i ze sezamových semínek (levnější záležitost).
Jaké máte nejradši vy?
Podrobné info: