Pažitka
Název:

Vločkovo kokosový koláč s tvarohem a goji


Vločkovo kokosový koláč s tvarohem a goji


Ingredience:
Korpus:
celozrnné ovesné vločky100 g
strouhaný kokos100 g
voda dle potřeby
banán1 ks
bio vanilkový puding (prášek)45 g
med45 g
máslo (či jiný tuk, např. kokosový olej)50 g
Náplň:
polotučný tvaroh ve vaničce250 g
zralý banán2 ks
med1 lžíce
bio vanilkový puding (prášek)2 lžíce
goji na ozdobení
Postup přípravy:

Ráda si doma připravuji rostlinná mléka a jedním z našich oblíbených je i kokosové. Jak to tak bývá po jeho přípravě je vymačkaný kokos odpadem a mě je ho vždy líto vyhodit. Ve většině případů jej využívám do pečení a dnes tomu nebylo jinak. Použila jsem jej jako jednu složku do korpusu koláče. Chtěla jsem jej upéct bez mouky a vejce a povedlo se. Z výsledku jsem měla radost a o to větší pak byla, když do manžela a syna padal jeden kousek za druhým.

Nejprve si připravíme korpus na koláč. Kokos si dáme do misky a zalijeme vodou, tak aby se nám namočil a nasákl. Stačí cca 10 minut. Poté si do velké mísy nasypeme ovesné vločky a scezený kokos a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme rozmačkaný (nebo rozmixovaný) banán, med a povolené máslo a pudinkový prášek. Vše dobře promícháme. Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem a těsto do něj natlačíme. Pomůžeme si vypouklou stranou lžíce, kterou občas namočíme ve studené vodě. Díky tomu těsto ve formě rovnoměrně rozprostřeme.

Poté si připravíme náplň do koláče. V míse smícháme tvaroh, rozmačkané (nebo rozmixované) banány, pudinkový prášek a případně med. Vše pořádně promícháme. Náplň pak nalijeme na těsto do koláčové formy. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca 30 minut.

Po upečení necháme mírně zchladnout a poté dle fantazie ozdobíme jednotlivými plody goji.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno