Pažitka
Název:

Vodní špenát se smaženým tofu


Vodní špenát se smaženým tofu


Ingredience:
Ingredience:
vodní špenát1 svazek
tofu300 g
rostlinný olej dle potřeby
česnek3 stroužky
chilli paprička1 ks
rybí omáčka2 lžíce
ústřicová omáčka1 lžíce
rýžové víno1 lžíce
Postup přípravy:

Vodní špenát je velmi oblíbenou zeleninou v Asii. Je dobrým zdrojem vitamínu A, C, ale i vápníku, draslíku a sodíku. Dělá se převážně smažený na česneku, ale i polévka je z něho výborná. Pokud se ptáte, zda je chuti podobný našemu špenátu, tak mne nenapadá, k čemu jinému bych ho přirovnala. Cena jednoho svazku se pohybuje okolo 25,-Kč.

Vodní špenát je třeba před přípravou očistit. Odkrojte cca 2,5 cm konečků stonků a oberte listy, na kterých nechte klidně i kousky stonků. Holé stonky poté nakrájejte na 5 - 6 cm dlouhé kousky. Dejte je do misky či dřezu s čistou vodou a dobře properte. To stejné proveďte i s listy a nechte okapat. Smažit se dá špenát už i takto připravený, ale pro zachování barvy je lepší ho krátce spařit v horké osolené vodě. Stačí pouhých 30 vteřin a poté ho properte ve studené vodě.

Mezitím, co bude špenát odkapávat v cedníku, je třeba osmažit tofu. Ve woku si rozehřejte zhruba 1 cm silnou vrstvu oleje a vložte tofu nakrájené na kostky.

Bude to trvat pár minut, ale jakmile tofu získá oříškovou barvu, je hotové.

Nechte ho okapat na ubrousku a vrhněte se na přípravu špenátu. Slijte olej z tofu, dejte trochu čerstvého a přihoďte česnek na větší kousky společně s nakrájenou chilli papričkou.

Hned jak se česnek rozvoní, přidejte špenát a zbytek surovin z receptu. Minutku zarestujte a přidejte i osmažené tofu. Opět nechte minutku dvě ve woku a můžete podávat.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno