

| Ingredience: | |
| libové vepřové maso | 250 g |
| cibule | 1/2 ks |
| řepkový olej | 2 lžíce |
| mletá paprika | 1 lžička |
| sušený česnek | 1 - 2 lžičky |
| mletá sušený zázvor | 2 lžičky |
| sůl | špetka |
| kaki | 1 ks |
| bulgur | 200 ml |
| vývar | 500 ml |
| pokrájený pórek ze střední části | hrst |
| řepkový olej | 1 lžíce |
| solčanka | dle chuti |
Snad v každém obchodě teď na mě koukají krásně oranžové plody ovoce kaki. A ta cena! Ale jelikož se mé mládě rozhodlo bojkotovat tyto sladké exotické plody v jakékoliv jiné syrové podobě než mixované, rozhodla jsem se ustoupit od svého předsudku, že ovoce se s masem nemá kombinovat a zkusila dnes opět něco nového. A zjevně to prckovi chutnalo.
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a na oleji necháme zezlátnout. Přidáme nudličky masa, orestujeme, okořeníme a podlijeme vodou. Dusíme asi 1 hod do změknutí za občasného míchání a případného podlévání. Nakonec přidáme očištěné a na kostičky pokrájené kaki a už jen krátce povaříme, aby se kaki nerozvařilo.
Na oleji opečeme pokrájený pórek, přidáme bulgur, okořeníme solčankou, podlijeme vývarem a za občasného míchání dusíme doměkka cca 10-15min, než se tekutina vsákne. Pod pokličkou necháme ještě 5min dojít