Ingredience: | |
vepřová kýta | 360-400 g |
cibule | 1 ks |
prolisovaný česnek | 3 stroužky |
zázvor jemně strouhaný | 2 cm |
drcený kmín | 1/2 káv. lžičky |
nové koření mleté | 1/2 káv.lžičky |
mletá sladká paprika | 1/2 káv. lžičky |
citronová kůra | 1 káv. lžička |
sušená máta | 1 káv. lžička |
bílý pepř | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
olej | 2 pol. lžíce |
vývar/voda | 1 l |
Dnes byla velká chuť na něco "jiného", takže jsem prohrábla svou velkou zásobu koření, která kvůli prckovi byla dlouho opomíjena, a rozhodla se uspokojit své chuťové buňky. Protože jsem nechtěla vařit ještě sólo něco pro juniora, snažila jsem se, aby to bylo aspoň trochu baby friendly. No nestačila jsem se divit, jakou rychlostí maso, které nám dělá problémy, mizelo.
Maso nakrájíme na kostky a okořeníme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, chvíli restujeme a podlijeme vodou nebo vývarem. Za občasného dolévání a míchání pozvolna dusíme cca 2,5 - 3 hodiny.
Květáková rýže
Syrový květák nastrouháme nahrubo a na orestujeme na pánvi na 1PL oleje. Osolíme a pod poklicí dusíme cca 5-10min do změknutí. Můžeme přidat i cibulku nebo petržeovou nať.
Dobrou chuť!