Pažitka
Název:

Voňavé vepřové maso s květákovou "rýží"


Voňavé vepřové maso s květákovou "rýží"


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta360-400 g
cibule1 ks
prolisovaný česnek3 stroužky
zázvor jemně strouhaný2 cm
drcený kmín1/2 káv. lžičky
nové koření mleté1/2 káv.lžičky
mletá sladká paprika1/2 káv. lžičky
citronová kůra1 káv. lžička
sušená máta1 káv. lžička
bílý pepř1 špetka
sůl1 špetka
olej2 pol. lžíce
vývar/voda1 l
Postup přípravy:

Dnes byla velká chuť na něco "jiného", takže jsem prohrábla svou velkou zásobu koření, která kvůli prckovi byla dlouho opomíjena, a rozhodla se uspokojit své chuťové buňky. Protože jsem nechtěla vařit ještě sólo něco pro juniora, snažila jsem se, aby to bylo aspoň trochu baby friendly. No nestačila jsem se divit, jakou rychlostí maso, které nám dělá problémy, mizelo.

Maso nakrájíme na kostky a okořeníme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, chvíli restujeme a podlijeme vodou nebo vývarem. Za občasného dolévání a míchání pozvolna dusíme cca 2,5 - 3 hodiny.

Květáková rýže
Syrový květák nastrouháme nahrubo a na orestujeme na pánvi na 1PL oleje. Osolíme a pod poklicí dusíme cca 5-10min do změknutí. Můžeme přidat i cibulku nebo petržeovou nať.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno