

| Ingredience: | |
| vepřová pečeně | 4 plátky |
| velká cibule | 4 ks |
| špek | 150 - 200 g |
| rajčatový protlak | 1 ks (70 g) |
| hladká mouka | 1 - 2 lžíce |
| sladká uzená paprika | dle chuti |
| sušený česnek | dle chuti |
| vývar | dle potřeby |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| Příloha: | |
| rýže | dle potřeby |
Dnes jsem si vyndala vepřové plátky (pečeni). Tradičně jsem na ně koukala a sama nevěděla, co z nich uvařit. Ano, nesmějte se, i já mám každodenní dilema „Co budu dnes vařit?“. Obě děti teď mají období, kdy chtějí neustále „hnědé omáčky“. Takže jsem vymyslela nový receptík, který fakt úžasně voní, nejen po špeku, ale i díky sladké uzené mleté paprice od firmy Jiří Červenka. Děkuji moc za dáreček plný pytlíčků různého koření od Kroketka Kroketková!
Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Do hrnce nalijeme olej a vhodíme na jemno nakrájenou cibuli. Orestujeme do hněda, poté přidáme pokrájený špek a vložíme připravené vepřové plátky. Dále přidáme sladkou uzenou papriku, sušený česnek, sůl, pepř, protlak a podlijeme vývarem. Necháme dusit do měkka a nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Podáváme s rýží.
Podrobné info: