

| Ingredience: | |
| uzená žebra vepřová | 1 kg |
| kuřecí paličky | 6 ks |
| velká cibule | 1 ks |
| česnek | 1 palička |
| česnek | 3 stroužky |
| bobkový list | 3 lístky |
| jalovec | 4 kuličky |
| nové koření | 4 kuličky |
| červená paprika | špetka |
| větvičky rozmarýnu | |
| bílé víno | 2 dcl |
| vývar z uzených žeber | dle potřeby |
| sojová omáčka | dle chuti |
| máslo | velký plátek |
Takový pekáček plný chutí musíte milovat, to prostě ani jinak nejde. Bramborová kaše s máslem a sypaná jarní cibulkovou natí....už se vám sbíhají sliny? Sbíhají?
Uzené maso předem povaříme a vývar uschováme na podlévání. Kuřecí paličky osolíme a poprášíme červenou paprikou. Cibuli nakrájíme na měsíčky, oloupané stroužky česneku posekáme, palici česneku rozpůlíme i se svrchní slupkou. Do pekáče dáme polovinu cibule a posekaného česneku, naskládáme vedle sebe střídavě kuřecí paličky a uzené, zasypeme zbytkem cibule, česneku, veškerým kořením a bylinkami a mezi maso opatrně položíme půlky palice česneku. Zastříkneme sójovou omáčkou a podlijeme vínem, přikryté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut.
V průběhu pečení podléváme podle potřeby uzeným vývarem. Odkryjeme, přidáme máslo a dopečeme dozlatova. Maso vyjmeme, šťávu dochutíme, vymačkáme do ní opečené česneky a podle potřeby zahustíme.