Pažitka
Název:

Voňavý divoký pekáč


Voňavý divoký pekáč


Ingredience:
Ingredience:
uzená žebra vepřová1 kg
kuřecí paličky6 ks
velká cibule1 ks
česnek1 palička
česnek3 stroužky
bobkový list3 lístky
jalovec4 kuličky
nové koření4 kuličky
červená paprika špetka
větvičky rozmarýnu
bílé víno2 dcl
vývar z uzených žeber dle potřeby
sojová omáčka dle chuti
máslo velký plátek
Postup přípravy:

Takový pekáček plný chutí musíte milovat, to prostě ani jinak nejde. Bramborová kaše s máslem a sypaná jarní cibulkovou natí....už se vám sbíhají sliny? Sbíhají?

Uzené maso předem povaříme a vývar uschováme na podlévání. Kuřecí paličky osolíme a poprášíme červenou paprikou. Cibuli nakrájíme na měsíčky, oloupané stroužky česneku posekáme, palici česneku rozpůlíme i se svrchní slupkou. Do pekáče dáme polovinu cibule a posekaného česneku, naskládáme vedle sebe střídavě kuřecí paličky a uzené, zasypeme zbytkem cibule, česneku, veškerým kořením a bylinkami a mezi maso opatrně položíme půlky palice česneku. Zastříkneme sójovou omáčkou a podlijeme vínem, přikryté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut. 
V průběhu pečení podléváme podle potřeby uzeným vývarem. Odkryjeme, přidáme máslo a dopečeme dozlatova. Maso vyjmeme, šťávu dochutíme, vymačkáme do ní opečené česneky a podle potřeby zahustíme. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno