Pažitka
Název:

Vuřty na pivu


Vuřty na pivu


Ingredience:
Ingredience:
vuřty8 ks
loupaná rajčata1 plechovka
velká cibule3 ks
paprika3 ks
česnek3 stroužky
kečup3 lžíce
sojová omáčka1 lžíce
chilli omáčka/chilli paprička dle chuti
pivo250 ml
tymián dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

VEČEEŘEEE!!! I když nejsem vůbec žádný pivař, tak tohle jídlo prostě miluji. Ano, jsou to obyčejné "Vuřty na pivě"! Ale nejsou obyčejné, jsou prostě boží! I když to zrovna moc nevypadá, omlouvám se, opravdu jsem se snažila, ale je to vskutku nefotogenické jídlo.

Vuřty oloupeme, nakrojíme je (ale pozor, nedokrojíme až do konce) a do zákrojku vložíme „měsíček“ cibule. Do zapékací misky dáme loupaná rajčata, kečup, sójovou omáčku, sůl, pepř a zalijeme pivem. Lžící vše dobře promícháme, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, proužky papriky a tymián (pokud nemáte čerstvý, použijte sušený). Nakonec vložíme připravené vuřty, přikryjeme alobalem a dáme asi na 25 minut péct do trouby vyhřáté na 200°C. Pak sundáme alobal a pečeme ještě 10 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno