Pažitka
Název:

Výborná bez-pracná povidla


Výborná bez-pracná povidla


Ingredience:
Ingredience:
švestky2 kg
cukr krupice50 g
ocet2 lžíce
mletá skořice1/2 lžičky
Rum4 pol. lžíce
rozdrcený hřebíček3 ks
Postup přípravy:

Tato povidla nemají chybu! Jsou jednoduchá, rychlá, bez míchání, bez vaření a ještě výborná! Takže, kdo je ještě nezkusil, jděte do toho a šup s nimi do trouby!

Švestky umýt, vypeckovat, pokrájet, dát na hluboký plech a pokapat octem.
Plech dát do předehřáté trouby, péci při 250C, bez míchání 25 minut.
Poté troubu otevřít a posypat švestky cca půlkou množství cukru, zase nemíchat a péci 15 minut.
Potom otevřít troubu, posypat druhou půlkou cukru, nemíchat a dát péci ještě na 15 minut.
Vyjmout z trouby plech, přidat skořici, hřebíčky, rum a celé rozmixovat ponorným mixérem.
Tak a jsou výtečná povidla hotová a mohou se plnit do láhví.

Jedná se opravdu o bezpracná povidla, kromě nádobí (které umyje myčka) s tím není žádná velká práce. Zaručuji Vám, že jste nikdy tak dobrá povidla nejedli, jsou vynikající! Dělala jsem z 3kg švestek (toto množství se vešlo na plech) a byly z toho 2 velké a 1 malá sklenice.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno