

| Ingredience: | |
| veganské lasagne | 1 balení |
| Bešamel: | |
| rostlinný olej | 50 ml |
| hraška na zahušťování | 4 lžíce |
| rostlinné mléko | 3/4 l |
| muškátový ořech | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| Rajčatová směs: | |
| velká cibule | 1 ks |
| rostlinný olej | dle potřeby |
| česnek | 2 stroužky |
| sojový granulát | 1 balení |
| oregano | dle chuti |
| grilovací koření | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| bazalka | dle chuti |
| rajčatová passaa | 500 ml |
| loupaná rajčata | 1 plechovka |
| veganský bezlepkový sýr | 100 g |
Dnes Vám přináším senzační recept na veganské lasagne.
Postup je jednoduchý. Nejprve si připravte bešamel. V hrnci rozehřejte olej, přidejte hrašku, mléko, muškátový ořech, pepř a sůl a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Poté odstavte z plotny.
V pánvi rozehřejte olej na kterém zesklovaťte nakrájenou cibulku a česnek, přilijte rajčata (passatu i loupaná), přisypte granulát, koření a za občasného míchání vařte 15 minut.
Zapékací mísu (mám 20 x 30 cm) vyložte pečícím papírem a položte na něj první vrstvu suchých lasagní. Na lasagne dejte 1/4 rajčatové směsi, 1/4 bešamelu. Následují opět lasagne. Postup opakujte. Poslední vrstvou musí být bešamel. Směs zasypte strouhaným sýrem a dejte péct do předehřáté trouby.
Pečte při 180°C zhruba 45 minut.
Doporučuji nechat lasagne mírně zchladnout, budou se vám lépe servírovat.
Dobrou chuť!
Podrobné info: