Pažitka
Název:

Vydatné dušené kuřecí maso s rýží


Vydatné dušené kuřecí maso s rýží


Ingredience:
kuře (vykostěné a zbavené kůže)300 g
zeleninová směs dle Vašeho výběru500 g
koření (mé vlastní z: cukr, hrubozrnná mořská sůl, paprika, hořčice, koriandr, česnek, celý černý pepř, majoránka, šalvěj, petržel, tymián, taragon a citronová kůra)45 ml
voda400 ml
Rýže:
rýže2 šálky
sůl5 ml
voda500 ml
Ingredience:
Postup přípravy:

Kuře podle jihoafrického receptu, které vás určitě nadchne.

Vezměte všechny suché přísady a rozdrťte je najemno. Do hrnce dejte zeleninu, na kousky nakrájené kuřecí maso a zeleninu. Přidejte koření a vodu. Vařte po dobu 45 minut.

Mezitím si uvařte rýži. Do hrnce k rýži přidejte 5 ml soli a 500 ml vody. Vařte dokud se voda zcela nevyvaří. 

Kuře podávejte s rýží.

Překlad: Jayzková škola FOR YOU


Hearty chicken stew with rice

300g chicken (deboned and fat off)
500g vegetable mix of your choice
45ml spice
( I make my own of these following dried ingredients: Sugar, coarse sea salt, parpika, mustard, coriander, garlic, black pepper corns, marjoram, sage, parsley, thyme, taragon and lemon zest.)
400ml water

2 cups rice
5ml salt
500ml water 

Take all the dry ingredients and grind it all together until fine. In a pot add the vegetables, cut the chicken into cubes and add on top of vegetables. Add the spice and the water. Cook for 45 minutes.

Meanwhile cook the rice. Add the 5ml salt and 500ml water. Cook until dry.
Serve chicken on rice.


Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Mone Wagener

    zavřít okno