Ingredience: | |
toastový chleba | 8 plátků |
šunka | 4 plátky |
uzený sýr | 8 plátků |
vejce | 4 ks |
mléko | 100 ml |
tvrdý sýr | na posypání |
dijonsá hořčice | dle potřeby |
sůl | špetka |
Tento pokrm můžeme připravit večer, ráno jej dáte zapéci a máte během chvilky vydatnou snídani.
Jednotlivé plátky toastového chleba potřeme dijonskou hořčicí. Na 4 z nich položíme plátek uzeného sýru, šunky, opět sýru a přiklopíme zbylými plátky chleba. Přimáčkneme, překrojíme na trojúhelníčky a vyskládáme do zapékací misky.
Vejce vyšleháme s mlékem a osolíme. Toasty zalijeme touto směsí, malinko je nadzdvihneme ode dna, aby se směs dostala i pod ně. Necháme hodinu vsakovat, můžeme během té doby ještě přelévat směsí, která zůstala okolo. Většina tekutiny by se měla vsáknout do toastů.
Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a dáme cca na 20 minut zapéct do vyhřáté trouby na 200°C.