Pažitka
Název:

Vylepšený zapékaný Croque Monsiuer


Vylepšený zapékaný Croque Monsiuer


Ingredience:
Ingredience:
toastový chleba8 plátků
šunka4 plátky
uzený sýr8 plátků
vejce4 ks
mléko100 ml
tvrdý sýr na posypání
dijonsá hořčice dle potřeby
sůl špetka
Postup přípravy:

Tento pokrm můžeme připravit večer, ráno jej dáte zapéci a máte během chvilky vydatnou snídani.

Jednotlivé plátky toastového chleba potřeme dijonskou hořčicí. Na 4 z nich položíme plátek uzeného sýru, šunky, opět sýru a přiklopíme zbylými plátky chleba. Přimáčkneme, překrojíme na trojúhelníčky a vyskládáme do zapékací misky.
Vejce vyšleháme s mlékem a osolíme. Toasty zalijeme touto směsí, malinko je nadzdvihneme ode dna, aby se směs dostala i pod ně. Necháme hodinu vsakovat, můžeme během té doby ještě přelévat směsí, která zůstala okolo. Většina tekutiny by se měla vsáknout do toastů.
Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a dáme cca na 20 minut zapéct do vyhřáté trouby na 200°C. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno