

| Ingredience: | |
| libový bůček | 800 g |
| velká cibule | 2 ks |
| sůl | dle chuti |
| kmín | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| voda | dle potřeby |
| zelená paprika | 2 ks |
| uzená paprika | špetka |
| bílé kysané zelí | 1 balení |
| jablka | 2 ks |
| kurkuma | špetka |
Z mrazáku na mne koukal balíček bůčku, který jsem připravila jako výpečky na paprikách s výborným zelím.
Nakrájený vepřový bůček vložíme do pekáčku, opepříme, posypeme kmínem a dobře prosolíme. Malinko posypeme uzenou paprikou a omytými nakrájenými zelenými paprikami. Podlijeme vodou, přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme na 180 stupňů. V průběhu pečení maso občas promícháme. Ke konci pečení odstraníme druhý pekáček. Přihodíme dvě nakrájené cibule, které masu dodají glanc. Pečeme dozlatova.
Kysané zelí vložíme do hlubší nádoby, přidáme kmín, kurkumu a nakrájená jablka. Dusíme doměkka.
Podáváme například s knedlíkem.
Podrobné info: