

| Ingredience: | |
| syrové brambory ve slupce | 8 ks |
| vepřový bůček (nebo vepřová plec) | 500 g |
| sůl | dle chuti |
| celý kmín | dle chuti |
| voda | dle potřeby |
| cibule | 2 - 3 ks |
| utřený česnek | 4 stroužky |
| uzená paprika | dle chuti |
Výpečky nemusí být podávány vždy klasicky s knedlíkem a zelím. Tato kombinace s pečenými brambory je také výborná.
Brambory ve slupce omyjeme, pokrájíme na větší kousky a dáme je stranou.
Vepřový bůček (plec) pokrájíme na kostky a položíme do pekáčku spolu s na měsíčky nakrájenou cibulí. Maso osolíme, posypeme kmínem, vmícháme utřený česnek a promícháme.
Bůček podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě do poloměkka.
Nakonec do pekáčku přidáme pokrájené brambory, které promícháme s uzenou paprikou, voňavým sosem s výpečky z bůčku a dál pečeme dozlatova.
TIP: Výborné jsou přidaná i pokrájená rajčata a papriky.
Podrobné info: