Pažitka
Název:

Vysoký francouzský cibulový koláč s rozmarýnem


Vysoký francouzský cibulový koláč s rozmarýnem


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka3 hrnky
voda1 a 1/4 hrnku
cukr a sůl1 lžička
čerstvé droždí1/4 kostky
olivový olej3 lžíce
Náplň:
zakysaná smetana1 kelímek
česnek1 stroužek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
rozmarýn dle chuti
olivový olej dle potřeby
červená cibule2 ks
balsamico ocet dle chuti
sýr francouzského typu dle chuti
Postup přípravy:

Na tento koláč je spousta různých těst, ale vesměs jsou všechna podobná těstu na pizzu.

A protože já mám už to svoje pizza těsto vychytané, tak proč zkoušet jiné.

Proto recept na těsto najdete ZDE.

Pokud chcete jen jeden koláč, tak vám bude stačit poloviční dávka.

Vykynuté těsto si dejte do koláčové formy, kterou si vymažte oliv. olejem .

Zakysanou smetanu si smíchejte s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Touto směsí potřete těsto cca 1.5 cm od kraje.

Mezitím co bude těsto ve formě kynout, si připravte cibulovou náplň.

Na pánvi s olivovým olejem orestujte červenou cibuli na půl kolečka. Přihoďte pokrájený čerstvý rozmarým, osolte a opepřete. Na závěr zastříkněte octem balsamico.

Klidně teplou náplň můžete bohatě navršit na koláč.

Posypte nastrouhaným sýrem a dejte péct do rozpálené trouby.

Troubu předem rozpalte na 250°C . Hned jak vložíte koláč, přepněte jen na spodní ohřev a pečte do barvy. Přesný čas vám neřeknu, protože každá trouba peče jinak. Abyste si byly jisti, že je těsto propečené, tak píchněte špejlí do suchého okraje. Pokud se vám nelepí, tak máte hotovo.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno