Pažitka
Název:

Vývar s kořenovou zeleninou a pažitkou


Vývar s kořenovou zeleninou a pažitkou


Ingredience:
Ingredience:
vepřové kosti s masem500 g
mrkev4 ks
petržel1 ks
celer50 g
sůl dle chuti
pažitka2 hrsti
voda1 l
Postup přípravy:

Znáte situaci, když si vyndáte večer maso a ráno zjistíte, že maso, které jste si vyndali, není maso, ale šikovně zabalené kosti? No tak to se mi dnes ráno právě stalo. Aneb když se vám smaže fix ze sáčku.

Kosti omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Mezitím si nahrubo nakrájíme zeleninu, mrkev, celer, petržel. Po 20 minutách vaření kostí, přidáme zeleninu a vaříme do změknutí. Když je zelenina měkká, přecedíme vývar přes síto, vyndáme kosti, obereme maso, rozkrájíme a přidáme do čistého vývaru společně se zeleninou, kterou najemno pokrájíme, krátce prohřejeme a přidáme posekanou pažitku.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno