

| Ingredience: | |
| hovězí maso na polévku nebo kuřecí skelet (na vývar) | 500 g |
| větší cibule i se slupkou | 1 ks |
| mrkev | 1 ks |
| petržel | 1 ks |
| celer | 1/2 ks |
| celý pepř | pár kuliček |
| nové koření | |
| sůl | dle chuti |
| studená voda | 2 l |
| Knedlíčky: | |
| menší cibulka | 1 ks |
| vejce | 4 ks |
| strouhanka | 3 - 4 lžíce |
| bylinky | dle chuti |
Silný vývar, který postaví na nohy....
Vývar uděláme klasicky, jak kdo ho dělá, nejlépe kuřecí nebo hovězí maso, cibuli se slupkou, kořenovou zeleninu, pár kuliček pepře a nového koření, sůl. Necháme pomalu táhnout pár hodin, poté slijeme. Čistý vývar zavaříme podle chuti. Toto je s jednou nastrouhanou mrkví a petrželí a vajíčkovými knedlíčky: Na másle orestujeme nadrobno pokrájenou 1 cibulku do zlata, přidáme tři vajíčka a uděláme prostě míchaná vajíčka. Necháme vychladnout. Osolíme, opepříme, přidáme nějaké bylinky, dáme jedno syrové vajíčko a tolik strouhanky, abychom vytvořili těstíčko, ze kterého pak děláme kuličky. Házíme do vroucí polévky a zavařujeme cca 5 minut. Talíř poté posypeme ještě kudrnkou.
Podrobné info: