

| Ingredience: | |
| voda | cca 1,5 l |
| husí krky | 6 ks |
| velká cibule | 1 ks |
| velká mrkev | 2 ks |
| velká petržel | 2 ks |
| celer | 1/2 velké bulvy |
| pepř | špetka |
| sůl | dle chuti |
| nové koření | 6 kuliček |
| čerstvý libeček | hrst |
| čerstvá zelená petrželka | 1/2 hrsti |
| polévkové nudle | 4 hrsti |
Venku se nám počasí horší, mráz sílí, tak je čas na teplé vývary a polévky. Tuto milujeme u nás doma my, tak doufám, že si pochutnáte úplně stejně.
Omyté krky dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme kuličky pepře, sůl, nové koření a vaříme asi 35 minut. Pokrájíme si veškerou zeleninu, kterou můžeme nechat ve větších kusech, jak se kdo cítí. Já tuhle polévku miluji s velkými kusy zeleniny a každý dostane na talíř celý krk, který si během jídla může odložit na menší talířek a vychutnat si jej až po snězení polévky…je to takový rodinný rituál. Takto nakrájenou zeleninu, a celou oloupanou cibuli přidáme do polévky, kterou pak ještě dosolíme a její chuť dotvoříme nadrobno pokrájenou zelenou petrželkou a libečkem. Zcela ke konci dáme do polévky polévkové nudle, vše necháme přejít varem a odstavíme z plotny, aby nebyly rozvařené. Nebo si nudle můžete uvařit bokem v jiném hrnci a podávat k polévce.
Podrobné info: