Pažitka
Název:

Vývar z husích krků s kořenovou zeleninou a nudlemi


Vývar z husích krků s kořenovou zeleninou a nudlemi


Ingredience:
Ingredience:
vodacca 1,5 l
husí krky6 ks
velká cibule1 ks
velká mrkev2 ks
velká petržel2 ks
celer1/2 velké bulvy
pepř špetka
sůl dle chuti
nové koření6 kuliček
čerstvý libeček hrst
čerstvá zelená petrželka1/2 hrsti
polévkové nudle4 hrsti
Postup přípravy:

Venku se nám počasí horší, mráz sílí, tak je čas na teplé vývary a polévky. Tuto milujeme u nás doma my, tak doufám, že si pochutnáte úplně stejně. 

Omyté krky dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme kuličky pepře, sůl, nové koření a vaříme asi 35 minut. Pokrájíme si veškerou zeleninu, kterou můžeme nechat ve větších kusech, jak se kdo cítí. Já tuhle polévku miluji s velkými kusy zeleniny a každý dostane na talíř celý krk, který si během jídla může odložit na menší talířek a vychutnat si jej až po snězení polévky…je to takový rodinný rituál. Takto nakrájenou zeleninu, a celou oloupanou cibuli přidáme do polévky, kterou pak ještě dosolíme a její chuť dotvoříme nadrobno pokrájenou zelenou petrželkou a libečkem. Zcela ke konci dáme do polévky polévkové nudle, vše necháme přejít varem a odstavíme z plotny, aby nebyly rozvařené. Nebo si nudle můžete uvařit bokem v jiném hrnci a podávat k polévce.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Šárka Ledová

    zavřít okno