Pažitka
Název:

Vývar z kostí v pomalém hrnci


Vývar z kostí v pomalém hrnci


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kosti750-1000 g
voda2 litry
střední cibule1 ks
sůl1 lžička
bobkový list3 ks
nové koření5 kuliček
kardamon1 špetka
kafírový list3 ks
mrkev1 ks
petržel1 ks
celer1/2 ks
domácí kapání, nudle1 hrstka
Postup přípravy:

Nejen proto, že jsem „naskokvkuchyni“, ale i proto, že raději čas trávím s rodinou, jsem začala více využívat pomalý hrnec. A tento vývar z kostí je opravdový životabudič. V pomalém hrnci se připraví téměř sám a navíc v něm najdete spoustu síly. Můžete ho pít jako lék samotný nebo z něj připravit skvělou polévku.

  1. Hovězí kosti si dáme do vnitřní nádoby od pomalého hrnce (já mám doma značku CrockPot – TimeSelect CSC066X s objemem 5,6 l). Troubu si rozpálíme na 200 stupňů a kosti v ní necháme 25-30 minut zapéct.

  2. Poté dáme nádobu do hrnce, zalijeme horkou vodou a nastavíme program. Já dělám tuto polévku na režim low na 10 hodin. Přidáme ještě rozpůlenou cibuli (i se slupkou), osolíme a přidáme koření. Já mám nejradši 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 1 celý kardamom a 1 kafírový list.

  3. Po 10 hodinách máte krásný čistý vývar, který nezapomeňte zcedit. Pokud je ve vývaru hodně tuku, nechte ho stoupnout na povrch a pomocí lžíce odeberte. Kosti si vyndejte. Pokud na nich máte i trochu masa, oberte ho a přidejte do polévky.


    Tento recept vznikl ve spolupráci s e-shopem www.mamedoma.cz, odkud mám i tento pomalý hrnec CrockPot.
Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno