Název:Vývar z kostí v pomalém hrnci
Ingredience:
Ingredience: |
hovězí kosti | 750-1000 g |
voda | 2 litry |
střední cibule | 1 ks |
sůl | 1 lžička |
bobkový list | 3 ks |
nové koření | 5 kuliček |
kardamon | 1 špetka |
kafírový list | 3 ks |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
celer | 1/2 ks |
domácí kapání, nudle | 1 hrstka |
Postup přípravy:Nejen proto, že jsem „naskokvkuchyni“, ale i proto, že raději čas trávím s rodinou, jsem začala více využívat pomalý hrnec. A tento vývar z kostí je opravdový životabudič. V pomalém hrnci se připraví téměř sám a navíc v něm najdete spoustu síly. Můžete ho pít jako lék samotný nebo z něj připravit skvělou polévku.
- Hovězí kosti si dáme do vnitřní nádoby od pomalého hrnce (já mám doma značku CrockPot – TimeSelect CSC066X s objemem 5,6 l). Troubu si rozpálíme na 200 stupňů a kosti v ní necháme 25-30 minut zapéct.
- Poté dáme nádobu do hrnce, zalijeme horkou vodou a nastavíme program. Já dělám tuto polévku na režim low na 10 hodin. Přidáme ještě rozpůlenou cibuli (i se slupkou), osolíme a přidáme koření. Já mám nejradši 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 1 celý kardamom a 1 kafírový list.
- Po 10 hodinách máte krásný čistý vývar, který nezapomeňte zcedit. Pokud je ve vývaru hodně tuku, nechte ho stoupnout na povrch a pomocí lžíce odeberte. Kosti si vyndejte. Pokud na nich máte i trochu masa, oberte ho a přidejte do polévky.
Tento recept vznikl ve spolupráci s e-shopem www.mamedoma.cz, odkud mám i tento pomalý hrnec CrockPot.
Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno