

| Ingredience: | |
| morkové kosti | 2 ks |
| voda | dle potřeby |
| řapíkatý celer | dle chuti |
| jarní cibulka | dle chuti |
| mrkev | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| kurkuma | špetka |
| celerová nať | dle chuti |
| uvařené flíčky | dle potřeby |
Vývar z kostí je silný a někdy přijde vhod. Manžel si morek pak sní s pečivem. Do polévky je možné cokoliv zavařit (flíčky, nudle, drobení apod.)
Morkové kosti dáme vařit do tlakového hrnce s vodou a zeleninou. Přidáme pokrájený řapíkatý celer a jarní cibulku a povaříme dál. Vývar přecedíme, dochutíme solí, pepřem a kurkumou. Přidáme uvařené flíčky a podáváme s pažitkou nebo s libečkem. Vývar je silný a dobrý. Není třeba dávat už žádná ochucovadla.
Podrobné info: