Pažitka
Název:

Žabí stehýnka grilovaná na Asijský způsob


Žabí stehýnka grilovaná na Asijský způsob


Ingredience:
Ingredience:
žabí stehýnka (cca 500 g)10 ks
citronová tráva2 stonky
zázvor3 cm
česnek2 stroužky
chilli paprička1 ks
menší sladká kapie1 ks
šalotka1 ks
pepř dle chuti
čerstvý koriandr dle chuti
rybí omáčka1 lžíce
rostlinný olej dle potřeby
palmový cukr (třtinový)1 lžíce
rýžový ocet1 - 2 lžíce
limeta k servírování1 ks
Postup přípravy:

Dnes jsme si k obědu připravili opravdovou delikatesu. Žabí stehýnka mají opravdu jemné masíčko a těším se, až si tuto dobrotu zopakujeme.

Žabí stehýnka koupíte ve větších tržnicích. V Praze je například SAPA a v Brně na Olomoucké. K dostání jsou mražené v balení po 0.5kg a nebo 1kg . Cena se pohybuje podle toho, jak dobře prodejce znáte. Za menší balení zaplatíte přibližně 120 - 150,- Kč.

Stehýnka nechte pozvolna rozmrznout. Poté je opláchněte a osušte.

Marinádu si připravte v hmoždíři.

Citrónovou trávu, zázvor, česnek, chilli, kápii, šalotku a stonky koriandru si nakrájejte na menší kousky a paličkou roztlučte. Přidejte zbytek surovin, nať koriandru a olej. Vše dobře promíchejte a dejte k žabímu masu.
Nechte cca hodinku marinovat.

Příloha je na vás, ale pečivo či brambory se k tomuto jemnému masíčku příliš nehodí.

Ideální je salát. Pokud nemáte svůj oblíbený recept, tak můžete vyzkoušet můj asijský, který se k tomuto jídlu báječně hodí.

Když máte rozpálený grill, tak si stehýnka napíchejte třeba na špejle a grilujte velmi zprudka a ne moc dlouho. Maso by mělo zůstat krásně šťavnaté a nevysušit se. Opravdu stačí jen pár minutek.

Jistě vás zajímá JAK to chutná. 

Někdo říká, že jako kuřecí s rybou. Já zase tvrdím, že rybu jsem v tom necítila. Prostě mi to chutnalo, jako velmi jemné šťavnaté masíčko, které nemá žádné pachutě a konzistence není vůbec gumová.

Prostě není to žádná nedostupná drahota a tak neváhejte a zkuste.

Základ receptu na žabí stehýnka je podle Chunga, který vařil v pořadu u Kamu.
Jak je ale mým dobrým zvykem, trochu jsem si to upravila podle sebe.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno