

| Ingredience: | |
| žabí stehna (páry) | 4 ks |
| máslo | kousek |
| olej | trochu |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| Marináda: | |
| sojová omáčka | 2 lžíce |
| rajčatový protlak | 1 lžíce |
| med | 2 lžičky |
| najemno nastrouhaný zázvor | 1 lžička |
| česnek najemno nastrouhaný | 1 stroužek |
| worcester | 1 lžička |
| citronová nebo limetková šťáva | pár kapek |
Já vím, někdo si řekne: "To bych do pusy nikdy nedal "nebo" Chudáci žabičky...", ale věřte, že i žáby se chovají na farmách stejně jako jiná zvířata na maso. V USA se chová obrovský skokan volský, jehož stehno je až 25 cm dlouhé a tak než byl v přírodě zcela vybit ziskuchtivými lovci, začal se pěstovat ve velkém na farmách. Ono už takové stehno nejspíš stojí za to… A jak že to vlastně chutná? Žabí maso je velmi jemné, připomíná mi trochu králičí s jemným nádechem rybiny, ale ta tam opravdu není moc znát.
Tento recept je od uživatele Badak z Topreceptů. Je to výborné, chuť Asie, ale kdo budete chtít ochutnat pouze pravou chuť masa, zkuste třeba i tento jemnější recept na žabí stehýnka po francouzsku. A nebo se, smaží v trojobalu jako řízek, taky lahoda.
Všechny suroviny vymícháme a naložíme do ní na dvě hodiny stehýnka. Po uplynulé době stehýnka vyjmeme, zbavíme marinády a trochu osoušíme. Osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou oleje dohněda. Vyjmeme je, uchováme v teple a na pánev vlijeme marinádu, necháme projít varem a podáváme ke stehýnkům. Podávejte ozdobené něčím zeleným, petrželkou koriandrem nebo posekanou jarní cibulkou. S rýží nebo pečivem.
Podrobné info: