Pažitka
Název:

Žabí stehýnka v marinádě (Kodok Kaki Goren)


Žabí stehýnka v marinádě (Kodok Kaki Goren)


Ingredience:
Ingredience:
žabí stehna (páry)4 ks
máslo kousek
olej trochu
sůl dle chuti
pepř špetka
Marináda:
sojová omáčka2 lžíce
rajčatový protlak1 lžíce
med2 lžičky
najemno nastrouhaný zázvor1 lžička
česnek najemno nastrouhaný1 stroužek
worcester1 lžička
citronová nebo limetková šťáva pár kapek
Postup přípravy:

Já vím, někdo si řekne: "To bych do pusy nikdy nedal "nebo" Chudáci žabičky...", ale věřte, že i žáby se chovají na farmách stejně jako jiná zvířata na maso. V USA se chová obrovský skokan volský, jehož stehno je až 25 cm dlouhé a tak než byl v přírodě zcela vybit ziskuchtivými lovci, začal se pěstovat ve velkém na farmách. Ono už takové stehno nejspíš stojí za to… A jak že to vlastně chutná? Žabí maso je velmi jemné, připomíná mi trochu králičí s jemným nádechem rybiny, ale ta tam opravdu není moc znát. 
Tento recept je od uživatele Badak z Topreceptů. Je to výborné, chuť Asie, ale kdo budete chtít ochutnat pouze pravou chuť masa, zkuste třeba i tento jemnější recept na žabí stehýnka po francouzsku. A nebo se, smaží v trojobalu jako řízek, taky lahoda.

Všechny suroviny vymícháme  a naložíme do ní na dvě hodiny stehýnka. Po uplynulé době stehýnka vyjmeme, zbavíme marinády a trochu osoušíme. Osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou oleje dohněda. Vyjmeme je, uchováme v teple a na pánev vlijeme marinádu, necháme projít varem a podáváme ke stehýnkům. Podávejte ozdobené něčím zeleným, petrželkou koriandrem nebo posekanou jarní cibulkou. S rýží nebo pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno