Pažitka
Název:

Záhorácký závitek


Záhorácký závitek


Ingredience:
Ingredience:
plátek krkovice2 ks
sůl špetka
pepř špetka
kečup dle chuti
hořčice dle chuti
kysané zelí dle potřeby
anglická slanina kousek
cibule1 ks
sojová omáčka dle chuti
kapie1 ks
Postup přípravy:

Pro ty, kteří mají rádi vepřové maso, v tomto případě plněné kysaným zelím.

Vepřové plátky si naklepeme, potřeme směsí sojové omáčky, kečupu a hořčice. Poklademe plátky nebo kousky slaniny, nejlépe anglické, kysaným zelím a pár plátky kapie. Zamotáme a svážeme nití nebo použijeme jehlu či párátka. Závitky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi, aby se maso zatáhlo. Vyndáme a na tuk do pánve přidáme zbytek nakrájené slaniny a cibuli. Restujeme do zlatova. Vložíme zpět maso, podlijeme vývarem a vodou ze zelí a dusíme do měkka. Ke konci dochutíme dle chuti solí, pepřem, masoxem atd. Můžeme nechat jen přírodní šťávu nebo lehce zahustit jíškou.

Jako příloha jsou nejlepší brambory, chlupatý nebo bramborový knedlík.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno