

| Těsto: | |
| prášek do pečiva | 1 balíček | 
| cukr krupice | 200 g | 
| voda | 100 ml | 
| olej | 200 ml | 
| kakao | 2 lžíce | 
| vejce | 3 ks | 
| hladká mouka | 150 g | 
| Krém: | |
| zakysaná smetana | 2 kelímky | 
| pomazánkové máslo | 2 kelímky | 
| smetana ke šlehání | 1 - 2 kelímky | 
| cukr | dle chuti | 
| rum | dle chuti | 
| Na ozdobu: | |
| hořká čokoláda | 2 balíčky | 
Nadýchaný dezert s lehkým krémem ze zakysané smetany a pomazánkového másla ozdobený hořkou čokoládou.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 
 Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme. 
 Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do základu těsta. 
 Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. 
 Upečený korpus necháme vychladit. 
 Zakysanou krémovitou smetanu s pomazánkovým máslem lehce zašleháme. 
 Podle chuti přidáme cukr, rum. 
 Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému. 
 Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme hustě strouhanou hořkou čokoládou. 
 Zákusek ze zakysanou smetanou dáme do ledničky vychladit.