Název:Žampionová omáčka se sojovými nudličkami a rýží
vegetariánský recept
Ingredience:
| Ingredience: |
| sojové nudličky | 50 g |
| žampiony hnědé | 250 g |
| zeleninový bujón | 1,5 kostky |
| hladká mouka | 2 lžíce |
| oleje | 1 lžíce |
| sůl | 1 špetka |
| pepř | 1 špetka |
| kmín mletý | 1 lžička |
| zeleninový vývar | 600 ml |
| ovesná smetana | 100 ml |
| rýže | 1 bal |
Postup přípravy:Úplně jsem vám sem zapomněla přidat recept na tuhle rychlou a superjednoduchou žampionovou omáčku, se sójovými nudličkami. Jak se říká, lepší pozdě než nikdy. Takže ji tu máme.
Sójové nudličky uvaříte podle návodu ve vodě s bujóny a vymačkáte přebytečnou vodu.
Žampiony oloupete a nakrájíte na slabší plátky, které osolíte a posypete pepřem a kmínem. Potom žampiony opečete dohněda na rozpáleném oleji .
Když jsou žampiony opečené, dáte je v pánvi na kraj a ve zbytku pánve rozmícháte v oleji mouku a necháte zasmažit.
Vše zalijete vývarem, důkladně zamícháte a přivedete k varu. Necháte vařit asi 10 minut a zalijete smetanou.
Opět necháte krátce probublat, přidáte nudličky a můžete podávat.
Nejlépe se hodí k rýži, ale super jsou k ní i hranolky.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno