Pažitka
Název:

Žampionová směs na cibulce, s cuketou, mix obilovin, tamari a kešu ořechy


Žampionová směs na cibulce, s cuketou, mix obilovin, tamari a kešu ořechy


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
malé žampiony8 ks
malá cuketa1 ks
menší cibule3 ks
himalájská sůl dle chuti
Tamari - fermentovaná sojová omáčka100 - 130 ml
Mahá koření (český kmín, koriandr, hořčičné semínko)1/2 lžičky
pepř čtyř barev dle chuti
pórek1/4 ks
jáhly90 g
quinoa mix - červená, černá, světlá60 g
voda dle potřeby
nesolené kešu ořechy dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes byla chuť na něco trošku jiného, potřebovala jsem rychlé jídlo, ale rozhodně jsem nechtěla oběd ošidit. Plán byl jasný něco lehkého a chutného. Manžel dovezl čerstvé žampiony, na plnění byly moc malé, hlavou se mi honila plněná cuketa, ale tu jsme měli nedávno, a tak jsem začala okukovat suroviny, které jsme doma měli. Rýže mě už teď nějak omrzela, pustila jsem se do přípravy směsi, kde jsem zvolila jako přílohu jáhly a mix quinoy. Tato kombinace nemá chybu, vznikla směs, kterou si rozhodně zařadíme do pravidelného jídelníčku je to náramná dobrota.

Jáhly propláchneme a spaříme vroucí vodou, quinou si namícháme, já míchala světlou, červenou a černou, prostě zužitkování zbytků a hlavně kombinace jsou nejlepší, alespoň na 5-10 minut ji namočíme do studené vody. Následně přecedíme přes sítko, quinou a jáhly vaříme společně přibližně 15-20 minut, zalijeme 3 násobným množstvím vody, ideálně odvaříme všechny tekutiny, po uvaření přiklopíme a necháme dojít.

Na Ghí orestujeme pokrájené cibule, přidáme na nudličky pokrájenou, očištěnou cuketu, přidáme Mahá koření, které krátce na oleji společně s cibulí a cuketou prohřejeme, uvolní se vůně a chutě, přilijeme trošku vody, přibližně 100 ml, přidáme Tamari, které přidáváme postupně dle vlastí chuti, přidáme oloupané na plátky pokrájené žampiony, pepř, vše společně povaříme bez přiklopení, nakonec přidáme uvařený mix obilovin, pórek, vše společně promícháme, krátce prohřejeme, dle chuti případně dosolíme či přidáme ještě pepř. Stáhneme stranou, na pánvi krátce prohřejeme kešu ořechy.

Na talíř naservírujeme hotovou směs a ozdobíme kešu ořechy.

Přeji dobrou chuť.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno