Pažitka
Název:

Žampionové jáhly


Žampionové jáhly


Ingredience:
Ingredience:
jáhly160 g
žampiony160 g
cibule1/2 ks
sekaná kudrnka hrst
ghí2 lžíce
drcený kmín špetka
růžová sůl dle chuti
Postup přípravy:

Odpoledne čekáme návštěvu. Takže upéct sušenky, chleba, udělat pomazánku…Oběd už musela být nějaká rychlovka. A protože jsme o víkendu nečekaně neobědvali doma, bylo třeba upotřebit žampiony.

Jáhly jsem 3x spařila horkou vodou, aby se zbavily hořkosti, a poté jsem je uvařila podle návodu ve vývaru (poměr je 1:2). Trvalo to asi 15-20min. 
Mezitím jsem si pokrájela najemno cibuli, žampiony na kostičky a společně s kudrnkou a kmínem vše orestovala na ghí do zlatohněda. 
Hotové jáhly jsem přimíchala k houbové směsi a lehce osolila.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno