

| Ingredience: | |
| žampiony | 250 g |
| pórek | 1 ks |
| smetana ke šlehání | 1 kelímek |
| žitná hladká mouka | 1 lžíce |
| sladká paprika | špetka |
| olej/máslo | trochu |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| zeleninové koření | dle chuti |
To takhle muž přiveze knedlíka a mluví o nějakém paprikáši, který jsem snad ani nikdy nejedla. Vygooglila jsem, že v základu se dusí maso, haha. Takže jsem se inspirovala veggie verzemi a podusila pórek a žampiony. No a muž chtěl za pár dní další nášup!
Pórek nakrájíme na kolečka a žampiony na plátky.
Pórek osmahneme, po chvíli přisypáváme sladkou papriku, koření a nakonec žampiony. Podlijeme vodou a dusíme, dokud žampiony nezměknou.
Mouku rozmícháme ve smetaně a přilejeme do vzniklé omáčky.
Pár minut ještě povaříme a můžeme doladit sladkou paprikou.
Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.