Pažitka
Název:

Žampionový krém


Žampionový krém


Ingredience:
Ingredience:
žampiony300 g
máslo10 g
cibule1 ks
zeleninový vývar750 ml
Cottage sýr150 g
syrová brambora1 ks
rostlinná smetana3 lžíce
pepř špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Miluji zeleninové krémy, ale smetana v nich není zrovna to, co bych vyhledávala, a tak jsem místo smetany použila cottage sýr a smetanu pouze na dozdobení.

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. 
Na pánvi si rozpustíme máslo, zesklovatíme jemně nasekanou cibulku, přidáme žampiony a orestujeme dozlatova (pár hotových žampionů si dáme stranou na dozdobení). 
Nyní můžete zvolit jeden ze 2 dalších kroků: 

1) Pokud vám nevadí ,,hrudky“ v cottage sýru, tak žampiony rozmixujte ve vývaru, propasírujte a teprve poté vmíchejte sýr. 

2) Jestliže chcete krém dokonale hladký, rozmixujte i se sýrem a poté propasírujte. Propasírovanou polévku vrátíme na sporák a přidáme syrovou jemně nastrouhanou bramboru. 

Vaříme zhruba 25-30min, brambora se při vaření rozpadne a krém nám krásně zahustí bez použití mouky nebo jíšky.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Mishka Lentesová

    zavřít okno