Ingredience: | |
čerstvé žampiony | 300 g |
slanina | 100 g |
cibule | 1 ks |
čerstvá majoránka | dle chuti |
zelená petrželka | hrstka |
drcený kmín | špetka |
máslo | kousek |
hladká mouka | 1 - 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
Podáváme s pečivem, popřípadě s bramborami....
Žampiony podle velikosti rozkrájíme na čtvrtky, půlky nebo silnější plátky. Cibuli najemno a slaninu na kostičky nakrájíme.
Na trošce másla orestujeme cibuli se slaninou, přidáme žampiony, osolíme, okmínujeme a restujeme. Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a podlijeme asi 100ml vody, popř. vývaru. Necháme provařit 10 minut a ke konci přisypeme posekanou čerstvou nebo rozemnutou sušenou majoránku. Dochutíme a vmícháme posekanou petrželku.
Neměla by nám vzniknout řídká omáčka, žampiony by měly být spíše směsí obalené.