Pažitka
Název:

Žampiony na slanině a majoránce


Žampiony na slanině a majoránce


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé žampiony300 g
slanina100 g
cibule1 ks
čerstvá majoránka dle chuti
zelená petrželka hrstka
drcený kmín špetka
máslo kousek
hladká mouka1 - 2 lžíce
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Podáváme s pečivem, popřípadě s bramborami....

Žampiony podle velikosti rozkrájíme na čtvrtky, půlky nebo silnější plátky. Cibuli najemno a slaninu na kostičky nakrájíme.
Na trošce másla orestujeme cibuli se slaninou, přidáme žampiony, osolíme, okmínujeme a restujeme. Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a podlijeme asi 100ml vody, popř. vývaru. Necháme provařit 10 minut a ke konci přisypeme posekanou čerstvou nebo rozemnutou sušenou majoránku. Dochutíme a vmícháme posekanou petrželku.
Neměla by nám vzniknout řídká omáčka, žampiony by měly být spíše směsí obalené.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno