

| Ingredience: | |
| větší žampiony | 6 - 8 ks |
| vepřový mozeček | 100 - 120 g |
| zelená část nové cibulky | kus |
| libovolný tvrdý sýr | 100 g |
| vejce | 1 - 2 ks |
| olej + na vymazání pekáčku | 1 lžíce |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
Věru netradiční recept, který však doufám najde své příznivce.
Ze žampionů vyloupneme nožky, hlavičky oloupeme a osolíme. Nožky si nadrobno nakrájíme. Cibulku si nakrájíme na kolečka a na oleji spolu s nožkami a trošinkou vody podusíme cca 10 min. Osolíme a opepříme. Až se voda téměř vydusí, přidáme očištěný mozeček a zase chvíli restujeme. Nakonec přidáme sýr a vajíčka a celou směs necháme srazit. Touto směsí plníme hlavičky žampionů a pokládáme na pekáček vymazaný olejem. Podle chuti můžeme posypat svým oblíbeným kořením, já použila směs Adamova žebra. Podlijeme asi 1 dcl vody a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 30-40 min na 180 stupňů.
Podrobné info: