Pažitka
Název:

Žampiony plněné mozečkem


Žampiony plněné mozečkem


Ingredience:
Ingredience:
větší žampiony6 - 8 ks
vepřový mozeček100 - 120 g
zelená část nové cibulky kus
libovolný tvrdý sýr100 g
vejce1 - 2 ks
olej + na vymazání pekáčku1 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Věru netradiční recept, který však doufám najde své příznivce.

Ze žampionů vyloupneme nožky, hlavičky oloupeme a osolíme. Nožky si nadrobno nakrájíme. Cibulku si nakrájíme na kolečka a na oleji spolu s nožkami a trošinkou vody podusíme cca 10 min. Osolíme a opepříme. Až se voda téměř vydusí, přidáme očištěný mozeček a zase chvíli restujeme. Nakonec přidáme sýr a vajíčka a celou směs necháme srazit. Touto směsí plníme hlavičky žampionů a pokládáme na pekáček vymazaný olejem. Podle chuti můžeme posypat svým oblíbeným kořením, já použila směs Adamova žebra. Podlijeme asi 1 dcl vody a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 30-40 min na 180 stupňů.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Remková

    zavřít okno