

| Ingredience: | |
| velké žampiony | 8 ks |
| Niva | 100 g |
| Eidam | 50 g |
| slanina | 50 g |
| olej | 1 lžíce |
| nakrájené lístky petržele | 2 lžíce |
| menší cibule | 1 ks |
| máslo | 1 silnější plátek |
| sůl | dle chuti |
| mletý pepř | dle chuti |
| Dále budeme potřebovat: | |
| olej | 1 lžíce |
| máslo | 1 silnější plátek |
| malá cibule | 1 ks |
| malá mrkev | 1 ks |
| zeleninový vývar nebo voda | 150 ml |
Máte rádi plněné žampiony?
Když je teplé počasí, honí Vás mlsná a nechcete zapínat troubu, můžete naplněné kloboučky udělat i na sporáku na pánvičce pod pokličkou.
Žampiony sloupneme, nožky a dužinu pomocí kávové lžičky vydlabeme a nakrájíme nadrobno.
Slaninu a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a dáme orestovat do pánve s rozehřátým olejem.
Přidáme nakrájenou žampionovou dužinu, nakrájenou petrželku a zlehka opepříme. Podlijeme 50ml vody, promícháme, 5minut slabým varem dusíme a pak necháme malinko vystydnout.
Přidáme nastrouhané sýry a promícháme.
Do každého žampionového kloboučku dáme kousek másla, osolíme a naplníme připravenou směsí.
Ve druhé větší pánvi na rozehřátém másle s olejem orestujeme na céčka nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev.
Na takto připravený základ položíme naplněné žampiony, podlijeme vývarem a přiklopíme pokličkou.
Na mírném plameni dusíme 15minut. Podle potřeby dochutíme a podáváme s bramborovou kaší, přelité vydušenou šťávou.