Pažitka
Název:

Žampiony s tvarohovou náplní


Žampiony s tvarohovou náplní


Ingredience:
Ingredience:
velký žampion portobello4 ks
měkký tvaroh nebo ricotta1 kelímek
vejce1 ks
šalotka2 ks
cuketa1/2 ks
sušená rajčata naložená v oleji pár kousků
černé olivy pár
čerstvá bazalka hrstka
sůl špetka
Postup přípravy:

Zapečené plněné žampiony....

Žampionům vyjmeme nožičky, pokud jsou příliš mělké, trochu vydlabeme dužinu. Vnitřky osolíme a vytřeme olejem ze sušených rajčat.
V misce smícháme tvaroh s vejcem a s na kostičky nakrájenou dužinou, cuketou, rajčaty, šalotkou, olivami a posekanou bazalkou. Promícháme a směs důkladně osolíme.
Žampiony naplníme směsí, dobře upěchujeme, zabalíme do alobalu a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C. Podle velikosti pečeme cca 15 minut, poté alobal otevřeme a dopečeme odkryté.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno