Ingredience: | |
velký žampion portobello | 4 ks |
měkký tvaroh nebo ricotta | 1 kelímek |
vejce | 1 ks |
šalotka | 2 ks |
cuketa | 1/2 ks |
sušená rajčata naložená v oleji | pár kousků |
černé olivy | pár |
čerstvá bazalka | hrstka |
sůl | špetka |
Zapečené plněné žampiony....
Žampionům vyjmeme nožičky, pokud jsou příliš mělké, trochu vydlabeme dužinu. Vnitřky osolíme a vytřeme olejem ze sušených rajčat.
V misce smícháme tvaroh s vejcem a s na kostičky nakrájenou dužinou, cuketou, rajčaty, šalotkou, olivami a posekanou bazalkou. Promícháme a směs důkladně osolíme.
Žampiony naplníme směsí, dobře upěchujeme, zabalíme do alobalu a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C. Podle velikosti pečeme cca 15 minut, poté alobal otevřeme a dopečeme odkryté.