Pažitka
Název:

Žampiony v mletých koulích


Žampiony v mletých koulích


Ingredience:
Ingredience:
malé žampiony10 ks
míchané mleté maso500 g
česnek2 větší stroužky
sladká paprika1 lžíce
sušená majoránka1 lžíce
pepř1 lžička
čerstvý tymián pár snítek
olej trochu
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Ač to nevypadá, s mletým masem si můžete při jídle vyhrát.

Malé žampiony neloupeme, pouze je očistíme od případných nečistot. Nožičky seřízneme těsně u kloboučku. Osolíme, vložíme na pánev s trochou oleje a lístky tymiánu a opékáme cca 3 minuty. Poté vyjmeme a necháme zchladnout.
Mleté maso osolíme, přidáme koření, prolisovaný česnek a důkladně rukama propracujeme. Utvoříme 1O placiček, na každou položíme žampion, maso kolem něj uzavřeme a v dlaních důkladně přimáčkneme, aby nám koule při pečení nepraskly. Dáme na půl hodiny uležet do lednice.
Poté opečeme na oleji na téže pánvi jako žampiony ze všech stran na mírnějším plameni.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno