Pažitka
Název:

Žampiony Wellington


Žampiony Wellington


Ingredience:
Ingredience:
velký žampion s širokou hlavou, nejlépe Portobello2 ks
čerstvý baby špenát2 hrsti
niva100 g
šalotka nebo malá cibulka1 ks
česnek1 stroužek
čerstvý tymián šúetka
listové těsto dle potřeby
vejce na potření1 ks
sůl špetka
olej trochu
Postup přípravy:

Druhům náplní se meze nekladou....

Z žampionů odstraníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova. Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvíli česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme zavadnout a osolíme. Trochu nivy si nahrubo nastrouháme, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem, upěchujeme. Z listového těsta si vyválíme tenký plát, vykrojíme dvě kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší, abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit. Kolečko pod klobouk si přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na něj klobouček špenátem dolů a na klobouk shora dáme ještě plátek sýru. Druhé kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk, urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme. Celé pomažeme vejcem a posypeme tymiánem.
Vložíme do trouby rozpálené na 180 - 200°C a pečeme dozlatova.

Je to opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to, že i zapřisáhlý masožravec si tuhle vegetariánskou dobrotu dá s velkou chutí. 
Samozřejmě druhům náplní se meze nekladou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno