

| Ingredience: | |
| brokolice | 250 g |
| bílá cibule | 160 g |
| bílá kulatá ředkev | 2 ks |
| mrkev | 3 ks |
| vařené jáhly | 6 lžic |
| himalájská sůl | dle chuti |
| petrželková nať | dle chuti |
| vejce | 3 ks |
| České Ghíčko | dle potřeby |
Brokolice, brokolice a zase brokolice. Máme ji prostě rádi a opět se nám jí sešlo v lednici nějak moc. Procházela jsem se po bytě a přemýšlela jsem, co s ní provedu. Polévku jsem už měla v hlavě poskládanou a na sporák se mi už téměř nic nevešlo. Řekla jsem si, že si uvolním ruce a uděláme si rychlovku v troubě.
Do vody si dáme vařit na 5 minut brokolici, kterou dáme pro zachování barvy po uvaření hned do studené vody. Mezitím si orestujeme na Českém Ghí bílou cibuli. Očistíme a pokrájíme ostatní zeleninu a dáme do zapékací mísy, přidáme 6 lžic vařených jáhel, pokrájenou petrželovou nať, orestovanou cibulku a uvařenou brokolici, osolíme. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme na 200°C do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme rozkvrdlané, lehce osolené vajíčko, které ještě zapečeme.
Pokud nemáte zapékací mísu s víkem, dejte na ni alobal ať se zelenina nevysuší. Vejce již zapékáme bez překrytí.