Pažitka
Název:

Zapečená cuketa plněná žampiony a sýrem

vegetariánský recept


Zapečená cuketa plněná žampiony a sýrem


Ingredience:
Ingredience:
velká cuketa1 ks
čerstvé žampiony8 ks
hermelín1 ks
niva1 kousek
olivový olej2 lžíce
drcený kmín1 špetka
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Postup přípravy:

Pokud si cuketu pečete popřípadě grilujete večer s drahou polovičkou, určitě přidejte láhev dobrého vína. Potom se obyčejný večer může zvrtnou ve večerní romanci. (smích)

Cuketu si rozkrojím na dvě půlky. Každou si vydlabeme lžící (zrníčka vyhodíme) a zbytek dužiny si necháme na talířku na další použití v receptu. Šlupky ve tvaru lodičky ponecháme samozřejmě k naplnění. Oloupeme si čerstvé žampiony, nakrájíme na plátky a dáme na rozhřátou pánev s kapkou olivového oleje. Přidáme drcený kmín, dále již nachystaný zbytek vnitřku cuketky a lehce dochutíme solí a pepřem. Do restované směsi si přimícháme trošku nastrouhané nivy a zbylou hrstičku si schováme na posypaní.
Směs máme hotovou a můžeme jít plnit "lodičky".
Nejprve si nakrájím hermelín na plátky a vystelu s ním vydlabané cukety. Hned přidávám směs z pánve a obložené je strčíme na pečícím papíře do vyhřáté trouby. Troubu rozehřejte zhruba na 180°C, pečte dokud směs krásně nezezlátne a nevytvoří lákavou kůrčičku. Chvilku před podáváním vyndám cukety a posypu zbytkem nivy. Dáme dopéct, dokud niva nezezlátne. Poté můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Dobiášová

    zavřít okno