

| Ingredience: | |
| velké cukety | 2 ks |
| velkých brambor | 8 ks |
| poctivé smetany | 1 balení |
| slanina | 150 g |
| velké stroužky česneku | 3 ks |
| nastrouhaný parmezán | 3 pol. lžíce |
| čerstvý tymián | 1 hrstka |
| sůl | 1 špetka |
Cuketa je pro někoho nudnou zeleninou. Pro mě teda ne, já ji mám strašně ráda, ať už mlaďoučkou do salátu nebo zapečenou, různé omáčky z ní a nebo kynutý cukeťák s uzeným. Hmmmm, dobroty! Hlavně mi k ní pasuje česnek a pak různé bylinky. Tentokrát, protože je v kombinaci s brambory, jsem zvolila tymián.
Jdeme na zcela jednoduchý recept na přípravu.
Brambory ve slupce chvilku předvařte, stačí tak 7 minut. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky silné cca 0,5cm, stejně tak syrovou cuketu. Plátky osolte. Slaninu nakrájejte na obdobně velké, ale slabé plátky. Všechno střídavě vyskládejte za sebou do pekáčku a posypte tymiánem. Do smetany najemno nastrouhejte parmazán, česnek a osolte. Smetanou vše v pekáčku zalijte, tekutiny by mělo být tak 1,5 - 2cm. Vložte do trouby rozpálené na 180 - 200C a pečte dozlatova.
Dobrou chuť přeji!