Pažitka
Název:

Zapečená cuketa s brambory, slaninou a smetanou


Zapečená cuketa s brambory, slaninou a smetanou


Ingredience:
Ingredience:
velké cukety2 ks
velkých brambor8 ks
poctivé smetany1 balení
slanina150 g
velké stroužky česneku3 ks
nastrouhaný parmezán3 pol. lžíce
čerstvý tymián1 hrstka
sůl1 špetka
Postup přípravy:

Cuketa je pro někoho nudnou zeleninou. Pro mě teda ne, já ji mám strašně ráda, ať už mlaďoučkou do salátu nebo zapečenou, různé omáčky z ní a nebo kynutý cukeťák s uzeným. Hmmmm, dobroty! Hlavně mi k ní pasuje česnek a pak různé bylinky. Tentokrát, protože je v kombinaci s brambory, jsem zvolila tymián.

Jdeme na zcela jednoduchý recept na přípravu.
Brambory ve slupce chvilku předvařte, stačí tak 7 minut. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky silné cca 0,5cm, stejně tak syrovou cuketu. Plátky osolte. Slaninu nakrájejte na obdobně velké, ale slabé plátky. Všechno střídavě vyskládejte za sebou do pekáčku a posypte tymiánem. Do smetany najemno nastrouhejte parmazán, česnek a osolte. Smetanou vše v pekáčku zalijte, tekutiny by mělo být tak 1,5 - 2cm. Vložte do trouby rozpálené na 180 - 200C a pečte dozlatova. 

Dobrou chuť přeji!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno