Pažitka
Název:

Zapečená cuketa s hovězím masem


Zapečená cuketa s hovězím masem


Ingredience:
Ingredience:
zelená cuketa1 ks
mleté hovězí maso200 g
cibule1 ks
anglická slanina20 g
olivový olej1 lžíce
krájená rajčata3 lžíce
červené víno trochu
naložená sušená rajčata několik
sýr dle potřeby
Postup přípravy:

Došla jsem k názoru, že jíme málo jídel, které kombinují zeleninu a maso.. což byl jen malý krůček k zapečené cuketě, protože od okamžiku, kdy se o ní zmínila moje kolegyně v práci jsem na ni měla takovou chuť, že byla jen otázka času, kdy ji připravím na večeři.

Cuketu rozkroj na dvě podélné půlky a vydlab střed. Na pánvi orestuj na olivovém oleji na drobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu, několik pokrájených sušených rajčat a mleté maso. Poté zastříkni vínem, nech odpařit, přidej konzervovaná rajčata a opět povař. Poté naplň vydlabané cukety masovou směsí, posyp nastrouhaným sýrem a dej zapéct

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Šárka Orságová

    zavřít okno