

| Ingredience: | |
| zelená cuketa | 1 ks |
| mleté hovězí maso | 200 g |
| cibule | 1 ks |
| anglická slanina | 20 g |
| olivový olej | 1 lžíce |
| krájená rajčata | 3 lžíce |
| červené víno | trochu |
| naložená sušená rajčata | několik |
| sýr | dle potřeby |
Došla jsem k názoru, že jíme málo jídel, které kombinují zeleninu a maso.. což byl jen malý krůček k zapečené cuketě, protože od okamžiku, kdy se o ní zmínila moje kolegyně v práci jsem na ni měla takovou chuť, že byla jen otázka času, kdy ji připravím na večeři.
Cuketu rozkroj na dvě podélné půlky a vydlab střed. Na pánvi orestuj na olivovém oleji na drobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu, několik pokrájených sušených rajčat a mleté maso. Poté zastříkni vínem, nech odpařit, přidej konzervovaná rajčata a opět povař. Poté naplň vydlabané cukety masovou směsí, posyp nastrouhaným sýrem a dej zapéct.
Podrobné info: