

| Ingredience: | |
| České Ghíčko Bio | dle potřeby |
| máslová dýně | 236 g |
| světlá quinoa | 50 g |
| červená quinoa | 50 g |
| květák | 1/2 ks |
| mrkev | 1 s |
| bílá cibule | 2 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| přírodní šmakoun | 50 g |
| mořská sůl | dle chuti |
| lahůdková maďarská paprika Grešík | dle chuti |
| voda | dle potřeby |
| nať celeru | na ozdobení |
Květák a quinoa, to jsou suroviny, které se u nás používají i několikrát týdně.
Zapečená zelenina mě baví, má nespočetné množství variací a my si ji dnes dopřáli společně se šmakounem, který má v naší lednici vždy své místo, nejen pro své nutriční složení, ale i pro jeho možnosti použití, tak jdeme na to.
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v páře společně s máslovou dýní, kterou si před vařením oloupeme a očistíme.
Quinou důkladně propláchneme, zalijeme vodou a přibližně 15-20 minut vaříme. Po uvaření přecedíme.
Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, orestovanou cibulku vložíme do tukem vymazané zapékací mísy, já zvolila na vymazání Ghí.
Do zapékací mísy přidáme v páře uvařený květák a dýni, uvařenou quinou, prolisovaný česnek, lahůdkovou papriku a najemno nastrouhaného šmakouna. Celou směs důkladně promícháme, přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 180°C do změknutí zeleniny, přibližně 30 minut.
Podávala jsem společně s vychlazeným okurkovým salátem a ozdobila jsem naťovým celerem.
Podrobné info: